Hoi groep 8.

Vanochtend leer je wat je moet weten voor het project 'Win een laptop voor de Mees'.
Uiteindelijk moeten we een aantal Photostory's afleveren, er zijn maar 32 scholen die mee kunnen doen, dus we hebben best een grote kans.
Je kunt niet alles doen. Zorg dat je elkaar helpt, we hebben steeds een kwartier om elkaar op de hoogte te brengen. Op deze manier kun je alles sneller aan de weet komen. Als je merkt dat je achterloopt, vraag dan meer aan mensen die sneller vooruit komen.

Aan het eind van de ochtend lever je je werk in, via de inlevermap.
Ik verwacht van iedereen tenminste 1 verslag.
Het storyboard en draaiboek moeten af zijn, anders kun je de volgende keer niet aan de slag.

Wat je vandaag moet doen:

1. Lees over verstandig internetten en schrijf op wat je hebt geleerd. Als je iets meer van een onderwerp wilt weten, dan mag je doorklikken (er staan allerlei links onder de tekst), maar pas op! je tijd is beperkt. Misschien kun je thuis nog een keertje surfen.

2. Als je iets op internet zet, regel dan je auteursrechten. Mogen anderen het laten zien op hun site of niet? Wil je dat jouw naam vermeld wordt? Mogen anderen er geld mee verdienen? Mogen ze er iets anders van maken, bijv een snor op JOUW gezicht tekenen? Lees Creative Commons. Welke regels heb je gekozen voor jouw werk en waarom? Verslag!

3. Maak een verhaal met een groepje, maak een storyboard van 10 plaatjes. Maak een draaiboek waarin staat wat je allemaal nodig hebt. Denk ook aan een ouder als je foto's wilt maken buiten school. Laat je verhaal+storyboard+draaiboek zien.

4. Maak kennis met Photostory, dat vind je in Skool. Hiervoor kun je de foto's gebruiken van je Powerpoint-verhaal. Af? Inlevermap!

5. Leer geluid toevoegen in je Powerpoint. Lever je Powerpoint NOG een keertje in, MET geluid erbij.

6. Leer opnemen met de computer. Pas op: er is maar 1 microfoon. Plak de stem van iemand van je groepje in je powerpoint.

7. Als je muziek wilt toevoegen aan een werkstuk dat je op internet wilt zetten, dan moet je rechtenvrije muziek gebruiken. Want bandjes hebben net als jij auteursrecht. En de muziekindustrie is superstreng.
Rechtenvrije muziek is gemaakt door bandjes die Creative Commons gebruiken. Sites waar je zulke muziek kunt vinden: Freeplaymusic, Simuze, Free Music Project , Incompetech en veel muziek van Garageband.com.
Luister, download wat je nodig hebt, laat anderen meeluisteren. Het fijne van Incompetech is dat je ook kunt zoeken op gevoel: als je een eng verhaal hebt, kun je bij HORROR kijken.

Pas op! We werken in bursts van 45 minuten. Daarna 15 minuten vertellen wat je te weten bent gekomen.
's Middags techniek.